Mobles rústics, mobles decapats, mobles pintats. Mobles fets a mà,mobles fets a mida, mobles personalitzats. Restauració de mobles. Transformació de mobles. Mobles decapé, mobles estil francès. Mobles envellits. Mobles desgastats. Mobles recuperats. Mobles reciclats. Mobles vells. Mobles antics. Mobles vintage. Mobles retro. Mobles a Barcelona.

dimarts, 5 d’abril del 2011

Restauració d’un escriptori

Escriptori de xapa de pi. Suposadament de principis del segle XX. Havia estat pintat a la cervesa, volent imitar la fusta. A sobre tenia una capa d’esmalt sintètic de color negre.

Primer, s’ha decidit decapar tot el moble, incloent els tiradors, amb decapat en gel de la marca “Titan”. Després, s’ha netejat molt bé amb dissolvent, fregall d’alumini i caps de cotó.

Una vegada net, hem observat que l’escriptori tenia molts forats de corc que amb la pintura passaven desapercebuts. Per solucionar-ho, hem fet una desinfectada general amb líquid mata corc, amb pinzell i xeringa. Tot seguit, hem tapat tots el forats amb una pasta “d’aigua plast”, una mica de cola blanca, aigua i terra de color marró intentant imitar el color de la fusta original.

S’ha fregat molt bé amb paper d’escata bastant fina i s’ha començat a envernissar. Primer dues capes de goma laca, per separar la neteja del vernís final. S’ha fregat i s’han començat a donar capes de vernís tapaporus nitro cel·lulòsic. Jo no ho faig amb pinzell, sinó amb caps de cotó, ja que així no es veuen les ratllades del pèl. Entre capa i capa es va fregant amb paper d’escata bastant fi.

Quan el porus ja està ben tapat, s’hi passa fregall d’alumini del més fi, per matisar, cera de color fosc i es brunyeix perquè quedi brillant.

Per acabar, hem col·locat els tiradors que prèviament havíem tret per facilitar la feina del l’envernissat.


Per veure amb més detall, premeu sobre la fotografia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada