Mobles rústics, mobles decapats, mobles pintats. Mobles fets a mà,mobles fets a mida, mobles personalitzats. Restauració de mobles. Transformació de mobles. Mobles decapé, mobles estil francès. Mobles envellits. Mobles desgastats. Mobles recuperats. Mobles reciclats. Mobles vells. Mobles antics. Mobles vintage. Mobles retro. Mobles a Barcelona.

dilluns, 18 d’abril de 2011

Història del moble: L'antiga Roma

El mobiliari romà bàsicament deriva del grec. La casa privada tenia més qualitat, i com que donaven molta importància al menjar, la taula va tenir un paper molt important. Tenien diferents tipus de taules: rectangulars, quadrades i rodones, destacaven les grans taules amb base de marbre molt decorades (cartibulum).

Tenien uns petits armaris on s’adoraven els déus domèstics. Els baguls eren similars als dels grecs i romans. Les tauletes característiques són els trípodes de metall per sostenir bols i safates.

També tenien tamborets sense braços ni respatller, butaques, i llits, (triclinio), amb capacitat per a tres persones, per estirar-se durant els banquets, decorats amb teles i coixins. El lectus era el llit per dormir de bronze o fusta. Destaquen les cadires en forma de tisora, que servia de seient i per aposentar els peus. També utilitzaven cadires de pedra decorades amb relleus i inscripcions, i butaques amb els laterals tallats amb motius alats o representacions d’animals.

La cadira “curulis”, tamboret plegable dels magistrats, és una aportació romana molt important. En els llocs públics s’utilitzaven els bancs de pedra o de bronze. Els romans desconeixien els mobles entapissats, però utilitzaven coixins.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada