Mobles rústics, mobles decapats, mobles pintats. Mobles fets a mà,mobles fets a mida, mobles personalitzats. Restauració de mobles. Transformació de mobles. Mobles decapé, mobles estil francès. Mobles envellits. Mobles desgastats. Mobles recuperats. Mobles reciclats. Mobles vells. Mobles antics. Mobles vintage. Mobles retro. Mobles a Barcelona.

dimecres, 23 de març de 2011

Una mica d'història: Grècia

No s’han trobat peces de mobiliari de l’antiga Grècia, però tenim dades de com eren a través dels seus relleus i pintures.

La cultura grega, que va tenir el seu màxim esplendor a partir del s.V a.C., va donar molta importància a l’edifici públic, i poc a la casa particular.

El mobiliari grec més elaborat era el de menjador. La taula de menjador va ser una de les principals innovacions. Va tenir més importància pels grecs que pels egípcis.

La fusta que utilitzaven era el cedre, el xiprer i el pi, que són fustes pròpies del país. Els mobles els recobrien amb fustes fines, amb marfil, amb làmines de metalls preciosos, i ho decoraven amb temes geomètrics. També coneixien com corbar la fusta amb aplicació de calor.

Alguns dels seus mobles, com la poltrona o “klinè”, que feia de sofà i de llit alhora, vénen del llit egipci. També utilitzaven els seients plegables i cadires de braços anomenats “thronos” per les seves cerimònies.

Una de les aportacions més típiques és la coneguda cadira “klismos”, de potes corbades, respatller lleugerament inclinat i molt còmodes. Va ser la cadira més imitada en el segle XVIII per la seva elegància.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada