Mobles rústics, mobles decapats, mobles pintats. Mobles fets a mà,mobles fets a mida, mobles personalitzats. Restauració de mobles. Transformació de mobles. Mobles decapé, mobles estil francès. Mobles envellits. Mobles desgastats. Mobles recuperats. Mobles reciclats. Mobles vells. Mobles antics. Mobles vintage. Mobles retro. Mobles a Barcelona.

dimarts, 1 de març del 2011

Restauració d’un rellotge de paret

Avui estrenem la nostra secció de tècniques de restauració de mobles. Amb aquesta iniciativa pretenem que qualsevol persona que estigui interessada en restaurar els seus mobles pugui fer-ho d’una manera senzilla, pas per pas. Esperem que us sigui d’utilitat.

Restauració d’un rellotge de paret:
Rellotge amb caixa de fusta i maquinaria de corda amb pèndul.
La fusta presentava molts forats de corc.
La maquinaria no funcionava, i els números de l’esfera estaven esborrats. El vernís era pràcticament inexistent.

Procés de restauració:
Primer cal desmuntar les peces de metall, els vidres i tota la maquinaria del rellotge.
Un cop fet això, s’ha impregnat tota la fusta d’un producte per matar el corc i s’ha tapat amb plàstic.
Una vegada desinfectat, s’ha tret tot el vernís amb un gel decapant i s’ha netejat amb dissolvent.

Com que el rellotge presenta una gran quantitat de forats de corc s’ha fet una pasta per tapar-los que conté cola blanca, “aiguaplast”, aigua i pigments del color de la fusta.

Una vegada sec i fregat, s’ha vernissat primer amb dues capes de goma laca i després amb vernís tapaporus fins que s’ha aconseguit l’acabat desitjat. Entremig s’ha donat un capa de color amb goma laca tenyida per aconseguir un color més uniforme.
Al final s’ha matisat amb fregall d’alumini molt fi, encerat, i brunyit. El muntatge final de la maquinaria l’ha fet un rellotger especialitzat amb rellotges antics. També ha canviat l’esfera.

Per veure en més detall, premeu la foto per ampliar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada