Mobles rústics, mobles decapats, mobles pintats. Mobles fets a mà,mobles fets a mida, mobles personalitzats. Restauració de mobles. Transformació de mobles. Mobles decapé, mobles estil francès. Mobles envellits. Mobles desgastats. Mobles recuperats. Mobles reciclats. Mobles vells. Mobles antics. Mobles vintage. Mobles retro. Mobles a Barcelona.

dijous, 30 de gener del 2014

Neteja i protecció del mobles envernissats

En aquest post explicarem com netejar els mobles envernissats, sobretot els que estan envernissats a l’antiga, és a dir, els que estan acabats amb goma laca. Tot i així, també podria servir per als que estan acabats amb vernís tapaporus.

Per a fer-ho necessitem:
-          Drap fi per a treure la pols.
-          Aigua destil·lada per humitejar, no mullar.
-          Sabó neutre amb aigua destil·lada.

El primer pas i molt important és treure la pols amb un drap fi. Després d’això, s’ha d’intentar netejar el moble de la manera més innòcua possible i no utilitzar gaires productes que venen al mercat per abrillantar o netejar ja que van formant  una capa de greix que enfosqueix el moble. El millor és l’aigua i el sabó, sempre vigilant de no mullar-ho gaire.

Si es vol abrillantar, el millor és la cera. No obstant, cal tenir en compte que la cera és difícil d’aplicar ja que, una vegada posada, s’ha de fregar molt perquè no quedin restes i quedi ben brillant.

Reanimadors:

Hi ha una sèrie de fórmules per reanimar vernissos de mobles que estan en bon estat però estan molt bruts  o apagats. Us mostrarem dues fórmules:

Per a la primera fórmula necessitem:
-          4 parts d’essència de trementina
-          1 part d’oli de llinosa amb assecant

Es fa una mescla amb l’essència de trementina i l’oli de llinosa. Tot seguit, humitegem un drap amb aquesta barreja i l’apliquem sobre el moble. Es deixa un quart d’hora i s’asseca amb un altre drap.

Compte!! Si el moble té esgarrapades no es pot fer, ja que l’oli pot tacar la fusta que no té vernís i enfosquir-la.

Per a la segona fórmula necessitem:
-          Un terç d’oli de llinosa amb assecant
-          Un terç d’alcohol
-          Un terç d’essència de trementina
-          Una cullerada de vinagre de vi

S’aplica exactament igual que l’altra fórmula. Cal fer una mescla amb tots els productes i aplicar-ho sobre el moble amb un drap. Transcorregut un quart d’hora, s’asseca amb un altre drap. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada