Mobles rústics, mobles decapats, mobles pintats. Mobles fets a mà,mobles fets a mida, mobles personalitzats. Restauració de mobles. Transformació de mobles. Mobles decapé, mobles estil francès. Mobles envellits. Mobles desgastats. Mobles recuperats. Mobles reciclats. Mobles vells. Mobles antics. Mobles vintage. Mobles retro. Mobles a Barcelona.

dimarts, 17 de desembre del 2013

Restauració d’un mirall de tocador

Ens ha arribat un moble per restaurar: és un mirall tocador. Es tracta d’un moble que se sol posar a sobre d’una calaixera, i servia per arreglar-se i pentinar-se.

Està bastant deteriorat, té molts forats de corc, cosa que ha fet que la fusta estigui bastant fràgil. A més a més, en el moble es pot apreciar una restauració anterior, en la qual s’hi va aplicar cera als forats de corc. Aquesta cera s’ha tornat bastant fosca, i es veu molt.





Primer de tot, hem desinfectat tot el moble amb “Xilamón matacarcomas” i l’hem deixat embolicat amb un plàstic durant una setmana.



Una vegada desinfectat, i encara que no tenia molt vernís, ho hem netejat amb decapant i dissolvent. També hem netejat tots els forats de corc on hi havia cera antiga.


Hem fet una pasta amb “Aiguaplast”, cola blanca i terres per tapar tots el forats. També hem enganxat les parts que estaven trencades. Una vegada sec ho hem fregat tot amb paper de vidre.





Després ho hem començat a envernissar: primer 3 capes de “Goma laca” i després unes quantes capes de vernís tapaporus fins que ha quedat com ens agrada. Entre capa i capa hem anat passant paper de vidre.





A la part de dalt del mirall hi tenim una talla de fusta que suposem havia estat daurada. L’hem netejat i li hem fet un daurat suau, ja que no ens agrada que quedi molt brillant.




Hem conservat l’antic mirall, tot i que es podria canviar per un de nou per poder utilitzar-lo. Una vegada tot muntat, aquí teniu el resultat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada