Mobles rústics, mobles decapats, mobles pintats. Mobles fets a mà,mobles fets a mida, mobles personalitzats. Restauració de mobles. Transformació de mobles. Mobles decapé, mobles estil francès. Mobles envellits. Mobles desgastats. Mobles recuperats. Mobles reciclats. Mobles vells. Mobles antics. Mobles vintage. Mobles retro. Mobles a Barcelona.

dilluns, 5 de setembre del 2011

Tècnica: Platejat al mixtió

La tècnica del platejat o el daurat al mixtió és més fàcil que el procediment tradicional a l’aigua. El mixtió és un vernís de base grassa que es comercialitza ja preparat i llest per ser utilitzat.

El platejat al mixtió condiciona l’aspecte final del recobriment, ja que no té com a base el bol i per això no es pot brunyir, donant com a resultat una superfície més mate.

L’avantatge d’aquesta tècnica és que es pot aplicar a qualsevol superfície, ja que no necessita una base especial, i normalment es fa servir or fals.

Ara explicarem la manera de fer-ho. Necessitarem:
- Làmines d’or fals o plata
- Goma laca
- Pigment de mangra en pols o qualsevol pigment vermellós.
- Vernís Mixtió.
- Betum de Judea
- Pols de talc

Vernís de Mixtió                                 Làmines de plata
 


  1. Prepararem la superfície aplicant goma laca per tapar el porus.
  2. Farem un símil de bol barrejant goma laca i pigment. Pot ser del color que es vulgui, nosaltres en posem un de vermellós, perquè s’assembla més al daurat antic. Pintarem la superfície amb aquest bol.
  3. Una vegada sec posem una capa de mixtió per tota la superfície directament de l’envàs comercial.
  4. Quan el mixtió ja tingui mordent, és a dir, que quan el toquem amb els dits, no enganxa, ja podrem començar a posar les làmines metàl·liques (or o plata). No fa falta tantes eines com la polonesa per col·locar-ho (encara que va millor) ja que no són tan fines com l’or fi. Amb una mica de pols de talc a les mans es pot posar molt fàcilment.
  5. Una vegada posades les làmines piquem amb un pinzell tallat o un d’amotllar. Repetim el procés fins que estigui tot cobert.
  6. Una vegada sec del tot ho protegirem amb una capa de goma laca.
  7. Si volem que sembli envellit agafarem Betum de Judea molt rebaixat amb aiguarràs i l’aplicarem amb un pinzell per sobre el platejat.
  8. Finalment, perquè sembli més envellit, hi posem pols de talc i l’hi passarem un pinzell de pèl de cerda, tot això abans de que el betum s’assequi completament.
  9. Al final, desgastem algunes parts de la superfície amb paper de vidre del 00.

    Es pot fer també sense que sembli envellit, o sense la preparació de color, així dóna un acabat platejat molt net per marcs o mobles moderns.


     

    Que tingueu una bona setmana! I ja sabeu, si teniu algun dubte, la nostra restauradora us el resoldrà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada