Mobles rústics, mobles decapats, mobles pintats. Mobles fets a mà,mobles fets a mida, mobles personalitzats. Restauració de mobles. Transformació de mobles. Mobles decapé, mobles estil francès. Mobles envellits. Mobles desgastats. Mobles recuperats. Mobles reciclats. Mobles vells. Mobles antics. Mobles vintage. Mobles retro. Mobles a Barcelona.

dilluns, 25 de juliol del 2011

Els corcs: com combatre'ls

L’eficàcia de la desinfecció d’un moble, tant d’insectes com de fongs, dependrà dels mètodes i dels productes emprats, però també de la modificació de les condicions ambientals on els organismes causants de la degradació s’han desenvolupat. Per això, en els ambients interiors els principals factors que intervenen en aquest desenvolupament són:
  1. Humitat elevada (Ideal entre el 50% i el 65 %)
  2. Temperatura elevada (Ideal 18º - 20º)
  3. Poca ventilació
  4. Poca llum
  5. Massa llum
Hi ha diferents mètodes per la desinfecció de la fusta. Alguns no estan al nostre abast, com poden ser les radiacions electromagnètiques, raigs gamma, ultrasons, i l’autoclau. Encara que són molt eficaços, per ara els deixarem a part. El més senzill és utilitzar mètodes químics que funcionen molt bé, tot i que, potser que moltes vegades no s’arribi a matar el corc del tot.

Hi ha diferents mètodes. Destaquem els següents:

Amb pinzell o impregnació: Aquest sistema es vàlid sempre que no tinguem un vernís o una pintura molt delicada. Es posa l’insecticida per tot el moble i es cobreix amb un plàstic que no es puguin escapar els vapors. Es deixa així una setmana o més.

Per injecció: amb una xeringa, a través dels forats de sortida del corc. És una manera més lenta, ja que dependrà de la quantitat de forats que tingui la peça. Quan haguem acabat, també es pot tapar amb plàstic.

Per fumigació: Aquest mètode no es aconsellable ja que és molt tòxic.

Per vapor: S’utilitza sobretot quan hi han bigues atacades per insectes. Es un insecticida que per sublimació desprèn vapor. S’ha de tancar l’habitació i no es pot entrar durant uns dies. Això ho sol fer una casa especialitzada.

A l’hora d’escollir el producte adequat hem de tenir en compte:
  1. Que no sigui tòxic per a les persones.
  2. Que tingui un alt poder residual, és a dir, que duri.
  3. Que es pugui trobar fàcilment al mercat.
  4. Que sigui segur a l’hora d’utilitzar-lo
  5. Que sigui de fàcil aplicació.
  6. Que no sigui corrosiu per metalls
  7. Que tingui bona penetració a la fusta.
  8. Que una vegada posat, la fusta es pugui encolar i envernissar.
  9. Que no desprengui olors desagradables
  10. Que sigui incolor




Els productes que utilitzarem per matar el corc, els trobarem a les drogueries. N’hi ha de diferents marques, deixeu-vos aconsellar pel venedor. Normalment és líquid i es pot trobar amb pot o amb esprai. El més conegut és: “Xilamón Matacarcomas”.

Som conscients que els corcs són un tema que preocupa a moltes persones. Ja sabeu, si teniu algun dubte us podeu posar en contacte amb la nostra restauradora a través de la direcció de sempre:

Bona setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada