Mobles rústics, mobles decapats, mobles pintats. Mobles fets a mà,mobles fets a mida, mobles personalitzats. Restauració de mobles. Transformació de mobles. Mobles decapé, mobles estil francès. Mobles envellits. Mobles desgastats. Mobles recuperats. Mobles reciclats. Mobles vells. Mobles antics. Mobles vintage. Mobles retro. Mobles a Barcelona.

dilluns, 14 de març del 2011

Tècniques: La preparació del suport o imprimació

Abans d’explicar les diferents maneres de pintar la fusta a part de vernissar-la, parlarem de la seva preparació quan la vulguem pintar.

A l’hora de pintar qualsevol fusta s’ha de tenir en compte que si la fusta es nova, té molt porus i si és vella o ha estat envernissada té el porus molt tancat. Tant d’una manera com l’altra pot ser un problema a l’hora de pintar-la, per tant, moltes vegades hem de fer-li una preparació o imprimació.

L’imprimació consisteix en posar una primera capa sobre una superfície per facilitar l’adherència de la pintura que vulguem utilitzar. Es pot fer per mitjà de mètodes tradicionals o industrials.

Imprimació tradicional: Es tracta de l’aplicació en calent d’una barreja de cola animal, com la cola de conill, i blanc d’Espanya. Era la preparació més utilitzada abans de les coles industrials. La cola de conill es comercialitza en plaques, en granulats o en pols. Es posa al foc al bany Maria perquè es desfaci i s’hi tira el blanc d’Espanya. La barreja serà més o menys forta segons l’adherència que vulguem.



Imprimació industrial: Són diferents materials que es comercialitzen ja preparats. Poden ser el “Gesso”: Que és una barreja de guix, carbonat càlcic i una emulsió plàstica. Dóna un resultat amb molt de cos. Es dissolt amb aigua.

La “Selladora acrílica” és una barreja de diferents compostos acrílics i vinílics procedents de la síntesi de matèries plàstiques, s’asseca molt ràpid i es soluble amb aigua.

“L’Esmalt”: Pintura a base de vernissos oliosos sintètics que permeten un acabat llis i brillant. Es dissolt amb aigua ras.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada