Mobles rústics, mobles decapats, mobles pintats. Mobles fets a mà,mobles fets a mida, mobles personalitzats. Restauració de mobles. Transformació de mobles. Mobles decapé, mobles estil francès. Mobles envellits. Mobles desgastats. Mobles recuperats. Mobles reciclats. Mobles vells. Mobles antics. Mobles vintage. Mobles retro. Mobles a Barcelona.

dimecres, 9 de març del 2011

Restauració i canvi d’imatge d’una taula de cuina

Taula de cuina de fusta de pi. Es desconeix la data de fabricació. S’ha comprat neta sense gens de vernís. Presentava algunes galeries i forats de corc, a més d’alguna esquerda important.

Hem pensat fer-la amb el sobre envernissat i les potes pintades de color blanc.

Procés de restauració
Primer de tot, s’ha netejat la taula amb una mica d’aigua i sabó i després amb dissolvent per treure les restes de vernís que poguessin haver quedat. Tot seguit, hem posat un desinfectant per matar el corc amb “Xilamón matacarcoma”.

S’ha fet una pasta per tapar els forats, amb “aiguaplast”, aigua i una mica de cola blanca. No s’hi ha posat color ja que hem pensat pintar les potes de color blanc per donar-li un aire més actual. Quan s’ha assecat s’ha ben fregat amb paper de vidre, sobretot la part de sobre perquè la fem envernissada.

Una vegada la taula ha estat néta i fregada hem fet l’acabat final:
Primer tenyit el sobre amb tint “hidroalcohòlic” de color noguera. S’hi ha passat dues capes de goma laca i unes quantes més amb vernís tapaporus nitrocel·lulòsic, fins que s’ha tapat bé el porus.

Entre capa i capa, una vegada sec, s’ha fregat amb paper de vidre del més fi, per no ratllar el vernís. Al final s’ha matisat amb fregall d’alumini del més fi, encerat i brunyit. En els petits forats que quedaven s’hi ha posat cera en barra del color de la fusta.

Les potes s’han pintat de color blanc amb la tècnica del “decapè”. Aquesta tècnica l’explicarem detalladament a l’apartat de tècniques i característiques de la fusta.

També es podria pintar amb una pintura plàstica o esmalt, però queda millor així ja que li dóna un toc més rústic.

Per veure amb més detall, premeu sobre la imatge

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada